Hálózatépítés

A számítógépek összekapcsolása és az informatikai hálózat kialakítása alapvetően kétféleképpen történhet. Hagyományos csavart érpáras CAT5e, CAT6 kábelezéssel vagy jelsugárzással (WIFI). Optikai és egyéb hálózatokról most nem beszélünk.
A kábeles hálózat nagy előnye, hogy stabil, nagy sebességű kapcsolat. Nem zavarható, nem függ a helyi adottságoktól. Hátránya, hogy a végpont helyhez kötött és a végpontok számát a kiépítés mellett az aktív eszközök (router, switch) befogadóképessége is meghatározza.
A WIFI hálózat ennek pont az ellentéte. Sebessége nem éri el a kábelét (csak különleges esetekben). Könnyen zavarható, környezetfüggő, viszont a szórt területen bárhol bármennyi eszközzel használható és az aktív eszközök inkább a szórásteljesítmény miatt fontosak, nem a végpontok száma miatt.

Adódik a kérdés, hogy mit építsünk egy új irodába. A válasz egyszerű: Mindkettőt. A vezetékes hálózat a stabil kapcsolatot igénylő, helyhez kötött eszközöknek kell (asztali gép, szerver, nyomtató, Access Point…), a WIFI hálózat pedig a mobil eszközöket, vendégeket fogja kiszolgálni és a bekábelezhetetlen területeket (udvar, park…) fogja lefedni.

Természetesen örömmel vállaljuk mind a kábeles, mind WIFI hálózatok tervezését, teljes körű kivitelezését, javítását és felügyeletét is.

Vadiúj hálózatok kiépítése

Ha épp most építi irodaházát, családi házát, most bérelne boltot vagy irodát, és szüksége van egy „hálózatépítő szakira” akkor a legjobb helyen jár! Mi levesszük az összes terhet az Ön válláról. Díjmentesen felmérjük az igényeit és a lehetőségeket, megtervezzük a LAN és WIFI hálózatot és elfogadás után teljes egészében kiépítjük azt.

Meglévő hálózatok javítása, felújítása

Rakoncátlankodik a hálózat? Lassú a net? Nehezen érhető el a szerver? Kísérteties problémák nehezítik a napi munkát? Vagy minden rendben csak bővítené? Kellene már egy megbízható WIFI hálózat? Szükség van egy biztonságos vendég WIFI-re? Mi örömmel segítünk a megoldásban. Hívjon bizalommal!