A cégek többsége máig egyszerű postafiókos levelezést használ. Előnye, hogy évente csupán 10-20.000 Ft-ból megvan. Nagy hátránya viszont, hogy semmilyen csoportmunka támogatása nincs. Egymás leveleit nem láthatjuk, egymás naptárjába nem írhatunk, sőt, még a többgépes (mobilos) használatnak is komoly korlátai vannak. Arról nem is beszélve, hogy a hagyományos POP3/IMAP levelezéssel megáldott cégek 99.9%-ának nincs mentése az Outlook-ról (de ezt majd egy későbbi cikkben kivesézzük).

A Microsoft Exchange Online viszont tökéletes megoldás a kisvállalati levelezés biztosítására. Felhő alapú levelezőrendszer, tehát semmiféle kezdeti beruházást, zúgó vasat, IT átalakítást nem igényel. Bárhonnan, akárhány eszközről hozzáférhető. Csak fiókonkénti havidíja van. Nagyon egyszerűen és gyorsan bevezethető (anélkül, hogy a jelenlegi levelek elvesznének), és – vállalati levelezőszerver lévén – maximálisan támogatja a csoportmunkát. De nézzük részletesen:

Felhő alapú megoldás:

Méghozzá a nagy tudású Microsoft Exchange felhőalapú verziója. Rendkívül megbízható, hiszen a Microsoft üzemelteti. Így Önnek úgy lehet levelezőszervere, hogy semmiféle vasat, szerver szoftvert nem kell vásárolnia, a telepítésre, fenntartásra, üzemeltetésre nem kell költenie. Az Exchange online másik nagy előnye, hogy a világ bármely pontjáról, gyakorlatilag bármilyen eszközről elérhető a teljes levelezés.
Mind PC-n, mind MAC-en beállítható és tökéletesen használható Outlook-kal. Emellett Android és iOS eszközökre is könnyűszerrel beállítható.

Vállalati levelezés csoportmunka támogatással:

Bizony. A több domain kezelése, csoportok, jogosultságok menedzselése, egyéni és közös naptár kezelés, autók, projektorok beosztása meg sem kottyan neki. És ez benne a legszebb! Ami egy tízfős (POP3-as levelezést használó) cégnél megoldhatatlan mindennapi rémálom volt az itt alapfunkció. Biztosan ismerős probléma hogy mikor ki foglalja le a tárgyalót, a szabadságon lévő kolléga levelezését hogy lehet megnézni vagy hogy hogyan láthatja mindenki az info-ról elküldött leveleket. Az Exchange Online tökéletesen fel van készítve ezekre a feladatokra és valóban örömmé tudja változtatni a hagyományos levelezés nyűgjeit.

Biztos drága…

Nem! Az Exchaneg Online havi előfizetési díja 2, 4, illetve 8 Euro postafiókonként szolgáltatáscsomagtól függően. 4 Euroért szinte minden földi jót megkapunk és fiókonként 50GB tárhellyel garázdálkodhatunk.
Tehát egy tíz fős cégnél havi 13.500 Ft-ból megoldható a vállalati szintű levelezés csoportmunka támogatással.
Ha azt vesszük, hogy egy valamirevaló levelezőszerver kiépítése alsó hangon is 5-700.000 Ft, akkor a havi 4 Euros díj igen barátságos. Ráadásul nincs hűségidő, nincsenek kötelezettségek. Az előfizetés hónapfordulóval módosítható vagy lemondható.

Ki menedzseli?

Természetes mi. Karbantartási szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek a felhőszolgáltatások menedzselése benne van az átalánydíjban. Ha ön nem szeretne szerződést kötni velünk, akkor egyedi megállapodás vagy eseti díjazás mellett látjuk el az Exchange online-nal kapcsolatos feladatokat.

Ha kérdése lenne vagy meg szeretné rendelni az Exchange online-t, örömmel állunk rendelkezésére a 06 1 273-0393-as számon.