• Facebook
  • Twitter

Az elmúlt években sok kárt okoztak a zsarolóprogramok. Gyakorlatilag nem volt olyan cég, amelyiket ne érintette volna a fertőzés (sikerrel vagy sikertelenül). Aki bekapta, az fizethetett – vagy váltságdíjat vagy az adathelyreállítás díját. Mindenki utálta, rettegett tőle, így hát joggal vártuk el, hogy a vírusvédelmi szoftver gyártó óriások beépítsék a rendszereikbe a ransomware védelmet is.

Sajnos nem így történt. Jelenleg is nagyon kevés az olyan komplex vírusirtó szoftver, ami hatékony védelmet tudna nyújtani az ismert zsarolóvírusok (Petya, Cryptolocker, CryptoWall, Wannacry, Fusob, Sam Sam…) ellen. Olyan pedig, amelyik a frissen érkező ún. Zero Day védelemmel is fel lenne fegyverkezve (és működik is!), még kevesebb van.

Egyszóval bármilyen vírusirtót is használsz, a ransomware védelemről (és a rendszeres mentésről) gondoskodni kell, különben egy fertőzés könnyen ledarálhatja az összes eddigi nyaralós fotót és szülinapi videót! Nekünk az ingyenes Acronis Ransomware Protection jött be. Jószívvel ajánljuk. A legismertebb zsarolóprogramok ellen véd, a rendszert nem lassítja és a meglévő vírusirtó mellé telepíthető.

Íme a letöltési link: https://www.acronis.com/en-us/personal/free-data-protection/

Ha mélyebbre szeretnél ásni a témában, csak pötyögd be a Google-ba, hogy „free anti ransomware tool” és máris lesz olvasnivalód egész hétvégére.

Ha pedig olyan fizetős antivirus szoftver érdekel, ami valódi zero day védelemmel van ellátva és hatékonyan védi a vállalati gépeidet, akkor gyere a Panda-online.hu -ra és nézd meg az Adaptive Defense 360-at.

Ha otthonra keresel hatékony megoldást, akkor …… Ááá, inkább megírjuk egy következő bejegyzésben.